PUT OD 1.550 KILOMETARA Iz Švajcarske do Brčkog stigao BICIKLOM

-Srećan sam što sam stigao živ i zdrav, što sam uspio sve to da pređem i ostvarim cilj koji sam sebi postavio, a razočaran sam što je ovo kraj jedne etape – rekao je Dragan Marković stigavši u Brčko, nakon petnaestodnevnog putovanja biciklom od Vifingena kod Vintentura u Švajcarskoj gdje živi i radi.

Dočekali su ga, porodica, prijatelji i komšije okupljeni u porti Hrama svete Petke u brčanskom naselju Grčica, gdje se Markovićeva porodica nastanila nakon dolaska iz Visokog.

Prošavši zajedno s njim kroz grad do krajnjeg odredišta dopratili su ga drugovi iz biciklističkog kluba „Sveti Nikolaj“iz Brčkog.

Na ovo putovanje dugo 1.550 kilometara Marković se odlučio iz ljubavi prema turizmu i biciklizmu.

-Bavim se biciklizmom amaterski, volim da putujem i spojio sam to dvoje. Prošao sam kroz šest država, vidio sam, fotografisao i snimio prelijepe pejzaže. Autom su nedostupni mnogi predijeli. Ne možemo putujući na četiri točka vidjeti sve ljepote predijela kroz koje možete proći samo stazama- kaže Marković.

U
U pripremama za ovo putovanje pomogao mu je drugar iz detinjstva Borislav Vujanović, proslavljeni šampion kik boksa iz Brčkog, koji se inače bavi fizičkom pripremom sportista.

-Prijatelji smo od detinjstva, sjedili smo zajedno u školskoj klupi. Prije samog puta smo obavili nekoliko treninga i on je bio spreman za put biciklom. Drago mi je da me uključio i ovo je zaista jedan veliki podvig jer nije mala stvar preći biciklom toliko klometara, uz sve opasnosti koje vrebaju. Zaista sam ponosan na njega – rekao je Vujanović.

Za provjeru vlastite kondicije i spremnosti za put Marković je našao neuobičajen način.

-Fizičku kondiciju za ovaj put provjerio sam tako što sam za četiri sata posadio 250 paprika i kada sam vidioo da me noge ne bole spakovao sam stvari i krenuo na put – kaže Marković.

Ovo je bilo prvo duže Markovićevo putovanje biciklom u jednom smjeru jer se u Švajcarsku vraća drugim prevoznim sredstvom. Ranije je biciklom prešao oko hiljadu kilometara putujući po Srbiji i svakako će kako kaže nastaviti svoja putovanja.