ПО ЈУТРУ СЕ ДАН ПОЗНАЈЕ

Почетак 2019. године чланови бициклистичког клуба „св. Николај“ су обиљежили традиционалном четвртом по реду „Новогишњом вожњом“.

На температури од пријатних зимских 6 степени целзијуса, без леденог вјетра са Саве који је тих дана дувао и уз тих дана ријетке сунчане зраке, расположење 13 окупљених бициклиста је било на завидном нивоу. Поред оних редовних, вожњи су се придружили и Пантела и Дени, сада већ гастарбајтера (а какво је вријеме дошло, биће их све више у наредним вожњама). Била је и једна припадница љепшег пола, Валентина са специјалном капицом за зимске услове, за коју вјерујемо да ће у наредном периоду правити озбиљне километраже. Било је ту и неких нових лица, а све у свему једна сјајна екипа која је мамила интересовање пролазника и на њихова лица мамила пријатне осмијехе.

Таман пошто хтједосмо да „опалимо“ једну фотографију, придружује нам се још један бициклиста, нико други до Дјед Мраз, само са црном брадом. Каже Ђурке, који је тај дан био у главној улози, да му се „права“ брада одлијепила, али добро – има времена и за сиједе. За фотографију нам се нађе Радан са својом породицом и као наручен, у торби је имао профи фотоапарат са којим прави заједничку фотку и након које одлазимо у правцу запада ка равничарским селима Дистрикта.

Договор је био да превалимо око 30-ак км и да пијемо негдје успут чај који је Жаре спремио, а за вријеме руте више пута мијењамо план и програм, обрзиром да је ово била слободна вожња. Одлазимо преко Кобилића до Ражљева, гдје правимо налијево круг и преко Јасике назад за Брчко. Било је приједлога да се сврати до „Боре Копанице“ на чај (а можда и пиву?!), међутим, по демократском систему гласања, Дјед Мраз пресуђује да идемо на неку пумпу на топао чај. Ипак, у екипи било је и ових „западњака“ који су се одвикли од сушења знојавих тијела на хладном посавском ваздуху.

Допедаласмо до „Нешковића“ гдје привезасмо коње и у чопору напунисмо кафић и уз топло пиће и чоколаде које су остале непоједене за вријеме вожње сабрасмо утиске и настависмо даље кућама до неке сљедеће вожње.